Schuimbeton

In een maatschappij waar de energierekening steeds verder oploopt en het zaak is om maatregelen te nemen tegen klimaatverandering, is het gebruik van schuimbeton in toenemende mate aantrekkelijk. Boersma Beton zet expertise in voor het effectiefste gebruik van schuimbeton.

Wat is schuimbeton en wat zijn de voordelen?

Schuimbeton is een mengsel van cement, water en schuimmiddel. Het is daarmee een uitstekend product om te gebruiken bij het aanleggen van vloeren of het isoleren van kruipruimtes. Dat komt ook omdat schuimbeton ten opzichte van traditionele betonmortel een hogere isolatiewaarde heeft. Daarnaast heeft het een sterk vloeibare structuur waardoor naden en kieren, die doorgaans slecht bereikbaar zijn voor gewone betonmortel, goed afgedicht. Bovendien is het nagenoeg een zelf nivellerend product, waardoor de afwerking in grote lijnen altijd waterpas is. Het soortelijke gewicht bedraagt tussen de 450 en 1600 kg per m3.

Schuimbeton heeft een geluiddempende werking en is qua gewicht heel erg voordelig ten opzichte van normale betonmortel. Het is een vochtwerend product waardoor het goed bestand is tegen schimmels en vocht. Bovendien is het ten opzichte van reguliere betonmortel een zeer milieuvriendelijk product en ook nog eens gunstig voor de energierekening.

Aandachtspunten bij uitvoering :

  • Zorg dat de ondergrond vrij is van water op het moment van storten. Ook na verharding kan water kan water nog schade aanbrengen door bijvoorbeeld opdrijven van de constructie.
  • Voorkom puntbelasting tijdens de bouwfase. Schuimbeton verpulvert makkelijk door (punt)last.
  • Stort niet bij regenval. Er is grote kans op schade aan de toplaag.
  • Zorg voor water op de bouw. Een buitenkraan is voldoende.
  • Schuimbetonspecie hoeft niet te worden verdicht, hierdoor ontstaat ontmenging.
  • Bekisting dient goed afgesloten te zijn door middel van specie, PUR of dergelijke. Schuimbeton lekt door zijn vloeibaarheid makkelijk weg.
  • Kabels en leidingen dienen goed vastgezet te worden en afdopt waar nodig zodat deze niet kunnen opdrijven of vollopen.

Afwerkvloeren

In aanvulling op het assortiment schuimbeton voorziet Boersma Beton ook in de aanleg van afwerkvloeren. Dit is de vloer die uiteindelijk de basis vormt van de uiteindelijke vloer in een woning. In een afwerkvloer worden vaak leidingen opgenomen worden voor bijvoorbeeld de vloerverwarming. Boersma Beton is ook leverancier van Cemfloor, een cementgebonden gietdekvloer. Kijk hier voor meer informatie.

 

Boersma Beton staat voor:

Persoonlijk advies

Wij geven persoonlijk, deskundig en eerlijk advies en zijn full-service gericht naar onze klanten.
 

Maatwerk

Samen met de klant bekijken we de vraag en bespreken we de wensen om een mooi maatwerk resultaat op te leveren.

Kwaliteit

Onze producten zijn duurzaam, van de hoogste kwaliteit en gecertificeerd. Onze leveranciers geven 20 jaar productgarantie.
 

DE BETONSPECIALIST UIT TWIJZEL

De aannemer van betonprojecten
Wij begeleiden het traject van A tot Z

Vragen over onze producten en diensten?

Neem vrijblijvend contact op

Boersma Beton is een klein bedrijf waar persoonlijk contact met de klant een belangrijke kernwaarde is. Alleen zo kunnen we u zo goed mogelijk te woord staan en helpen aan een passende oplossing. Heeft u informatie nodig of wilt u een specifieke offerte aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact☎ 06 41745580